Fallfrukt och äppelflarn

På marken ligger det fullt med fallfrukt som ingen tar till vara. Här i Västerås brukar grannarna sätta ut korgar med frukt så vem som helst kan ta några äpplen med sig hem. I helgen var jag ute i Vittinge och plockade med mig en hel korg med lite kantstötta men goda Åkerö. Passar jättebra till enkla och goda äppelflarn.

Äppelflarn

1 paket smördeg

3-4 äpplen

Mandelmassa

Kanel, kardemumma, råsocker

Sätt ugnen på 225 gr

Tina smördegsplattorna, tryck ut dem lite annars blir det för degigt

Täck smördegsplattorna med riven eller hyvlad mandelmassa (lägg den först i frysen så blir den mera lätthanterlig)

Skala och skiva äpplen och lägg dem ovanpå mandelmassan

Pudra över kanel, kardemumma och råsocker

I ugn 15-20 min.

Ät flarnen ljumma med vaniljglass eller vispad grädde

Går enkelt att frysa i foliepaket och värm dem lätt i ugn

God dessert att ta fram i vinter.

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve