På marken ligger det fullt med fallfrukt som ingen tar till vara. Här i Västerås brukar grannarna sätta ut korgar med frukt så vem som helst kan ta några äpplen med sig hem. I helgen var jag ute i Vittinge och plockade med mig en hel korg med lite kantstötta men goda Åkerö. Passar jättebra till enkla och goda äppelflarn.
Äppelflarn
1 paket smördeg
3-4 äpplen
Mandelmassa
Kanel, kardemumma, råsocker
Sätt ugnen på 225 gr
Tina smördegsplattorna, tryck ut dem lite annars blir det för degigt
Täck smördegsplattorna med riven eller hyvlad mandelmassa (lägg den först i frysen så blir den mera lätthanterlig)
Skala och skiva äpplen och lägg dem ovanpå mandelmassan
Pudra över kanel, kardemumma och råsocker
I ugn 15-20 min.
Ät flarnen ljumma med vaniljglass eller vispad grädde
Går enkelt att frysa i foliepaket och värm dem lätt i ugn
God dessert att ta fram i vinter.
Senaste kommentarer