Spaning på Formex vår 2013

 

Underbar jättespegel

Rostigt, blommigt och retro!

Jag är väldigt lycklig över att jag inte är inköpare med butik utan kan i eget tempo ta mig fram genom de tre stora hallarna. Utan köptvång och utan prestationsångest. Bara sakletning inför kommande event eller dekoruppdrag. Jag tar god tid på mig i Stadsmissions fantasifulla monter där man bl.a. sytt barnklänningar av gamla rutiga kökshanddukar, gjort decopage på slitna möbler och prinsesskronor av pärlplattor. Stadsmission har varit kloka att anställa designers som gör nya möbler eller kläder av material som lämnas in. Resultatet kan man se i en bok som heter Remake där man gett gamla prylar nytt liv. En bok som jag med glädje ska läsa och inspireras av.

Det är mycket retro, mycket rostigt och avskavt, mycket textilier i modern lapptäcksteknik, mycket blommigt och mycket ljusa pasteller i köket. Jag lyssnar på föredrag med Lotta Ahlvar, VD på Svenska Moderådet och jag lär mig följande:

I New York har Melittakaffet blivit trendigt, vi använder svensk kalksten istället för marmor från Italien, att odla ätbart är mera trendigt än att odla rosenbuskar, vi återupptäcker vår egen hemslöjd, vi inreder med mera teak och heltäckningsmattor, vi använder naturfärger och poppiga pasteller, vi ger mer tid åt trädgården som inte bara består av prunkande rabatter och vi konsumerar utan att äga d.v.s. vi lägger pengar på resor, restauranger och upplevelser.

Jag träffar Lena Larsson, min gamla utställarkompis som jag ”förr i världen” delade monterplats med. Nu har Lena designat en ny hjärtserie med muggar och skålar, blomtavlor och en ny cd Här och Nu. Produktivt! (http://www.designlenalarsson.se). På Ceannis ser jag ett riktigt vill-ha-bord med slitna bruna plankor, blåmålade kanter och med en kakelplatta lite på sniskan som om den bara var ditslängd. Min favoritsjal i multifärger och med bollfransar finner jag på By Carima. Där hittar jag även vackra turkosa lyktor. Jag såg många, många lyktor men inga var som dessa. (www.bycarima.se) Se bild nedan. Jag finner vackra kuddfodral på Reunion Home och en fullständigt galen fåtölj på Interiörhuset. Gratisväskan från Formex har redan spruckit två gånger och efter tio timmars spanande och insamlande av kataloger är även väska nummer tre sprickfärdig. Dags att åka hemåt, börja leta handdukar och sy små klänningar till lilla Lilly.

Reunion HomeTavla Lena LarssonBy CarimaBy Carima

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve