En lyckad skrivarkurs på Rhodos. Vill du följa med nästa år?

Inspirerande miljöSunwing Kallithea

 - Vad är en skrivarkurs?

 - Vad lär man sig? Jag kan stava och jag kan skilja på subjekt och predikat. Vad ska jag där och göra?

   Maria Wells och jag gick en skrivarkurs på Rhodos 2009. Sedan dess har vi givit ut en citatbok, en kokbok och två kåseriböcker. (Ta en paus – om du hinner 2012, Soppatorsk 2010, Mammatankar 2011 och Mammafällan 2009). Samt medverkat i två antologier (Livspusslet 2011 och Mera kackel 2010).

   Att skriva är ett hantverk och det tar tid att lära sig. Världen är just nu fylld av skrivarkurser och det gäller att välja en kurs med stor omsorg. I år stod Maria och jag som arrangörer och vi anlitade en etablerad författare som lärare.

   Vi flög med Thomas Cook Airlines (www.thomascookairlines.se) och bodde på underbara Sunwing Kallithea (www.ving.se/sunwing) där vi även hade vår kurslokal. Vi är noga med att det blir en grupp som trivs tillsammans och som känner värme och stöttning från varandra. Gruppen är aldrig större än 10-15 personer vilket garanterar hög kvalité på utbildningen. I år bestod gruppen av sju skrivglada , fantastiska kvinnor och män. Några hade skrivit texter inom sina arbeten, några ville testa om de över huvud taget hade någon skrivartalang och någon hade gett kursen till sig själv i 50 års present. Som regel var lektionstiden mellan 10-14, vilket innebar ledig eftermiddag för egna skrivövningar, intressanta samtal med nya vänner eller lite sol & bad. Eftersom vi bodde på Sunwing fanns även möjligheter till spa, yoga och vattengympa. 

   Både Maria och jag är väldigt sociala av oss och måna om att gruppen mår bra vilket innebar att vi på kvällarna arrangerade middagar på några av våra favorittavernor. Givetvis var det upp till var och en att följa med på kvällsaktiviteterna men alla ville ha mat och alla ville umgås. Vi åkte till Yannis i Koskinou där vi satt vid långbord i en smal blå-vit gränd med mogna vindruvor som tak. Drink i Christos Garden bland hans tavlor med bymotiv av grekiska gubbar och gummor. Middag på Wonder med en sås så god att gästerna bad om sked. Sista kvällen upplevde vi en oförglömlig kväll i Marco Polos trädgård, långbord under platanen och med Rhodos bästa mat i grek-italiensk stil. Vi brukar även lägga in en stranddag då alla får skrivuppgifter och sitter på tavernans blå trästolar och får inspiration från den vackra omgivningen. Kala klippor, turkost vatten och med rökiga dofter av nygrillad calamares.

Nästa kurs beräknas bli vecka 36 år 2013. Kursavgiften är 7500 kr. Flyg och boende bokar var och en på egen hand.

 Maila gärna ditt intresse till info@celebrationservice.se eller maria@wellsmusic.se

Några röster från årets kurs:

Jag kom, jag såg, jag skrev (Jonas Bergquist)

Kunskap och inspiration i den bästa blandningen. TACK! (Rune Lindohf)

Efter denna underbart proffsiga skrivarkurs kom jag hem med en skrivarglöd som jag inte trodde fanns. Tack alla fina kursare och tack Ludde och Maria (Christine Mårtensson).

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve