Jag följde med Tara till Sandhamn och fick skrivinspiration

Vi vill alla nå toppen

Jag var inte ensam. Jag hade sällskap av 70 härliga kvinnor från hela vårt land. En blandad skara i bästa Tara-åldern. Själv tillhör jag nog enligt passet mera M-åldern, men det är passet det. En del kom från Stockholm, en del från Malmö och en del från Umeå. Vi var alla på väg till Seglarhotellet i Sandhamn för att bli ”nya deckardrottningar”. När det gäller skrivarkurser kan vi anstränga oss hur mycket som helst. Vi struntar i att vi reser ensamma. Alla hittar sin plats och slinker in i gemenskapen direkt.
Redan på båten fick vi av Tara en välfylld goodiebag som bl.a. innehöll böcker från våra inspiratörer/lärare Christina Stielli, Barbara Voors och Viveca Sten. Prassel, prassel, tissel, tassel. Nyfikna blickar och mycket leenden.
Ann Fredlund presenterade Christina Stielli som själv presenterade sig med orden ”Jag är en enastående mamma som hatar grått hår och läsglasögon.” Sen peppade hon oss om motivation, disciplin och hur vi kommer igång med vårt skrivande. Man måste sätta en deadline när det ska vara klart annars kommer man aldrig igång på allvar. Så sant!

Ann Fredlund, Christina Stielli, Barbara Voors

Hamn i vila

Maria Wells och Carina Jäderström

Viveca Sten

Hela lördagen hade vi föreläsningar och skrivövningar. Barbara Voors talade om dramaturgi, dvs inte bara vad vi berättar utan hur vi berättar och ur vems perspektiv vi berättar. Viveca Sten lärde oss de olika byggstenarna som ingår i en deckare och hur man skriver en kriminalroman. Eftersom alla Vivecas deckare utspelar sig på Sandhamn så gick vi under lunchen runt på ön med en karta och letade upp kända platser som Missionshuset där Kicki hittades, Brandska villan, hålan där Thorwald stängdes inne, Trouville o.s.v. Under kvällen satt vi i puben och skrev på våra egna berättelser, badade tunna, tog behandlingar i spa-avdelningen, åt god mat, umgicks och fick nya vänner. Vilken helg!

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve