Starka ben men svaga magmuskler.

   Efter att krasst konstatera att jag har mer styrka i benen än i magen köper jag mig ett träningskort på Friskis & Svettis (www.friskissvettis.se). Ett Allkort på sex månader. Det innebär i stort sett att jag är välkommen till alla pass men så här i början tänker jag koncentrera mig på gympa bas och indoorwalking (hålligång på crosstrainingmaskin).

   Bas onsdag klockan 11.30 verkar helt perfekt. Med mina 60+ upptäcker jag att jag är yngst i den välfyllda lokalen. Jag kilar in mig mellan en dam i grått pannband och en man med ABB t-shirt. Det är tre män i lokalen, antagligen skämmigt att gå på ett baspass. Samtliga bär t-shirts med spår av tidigare arbetsplatser ABB, Bombardier och Prevas. Samtidigt som jag räknar in männen petar damen frenetiskt på sitt pannband så att det ska sitta perfekt.  Som när Stenmark rättade till sina skidglasögon innan han slängde sig ut mellan slalomkäpparna. Varför har man pannband, undrar jag stilla. Så svettigt blir det väl inte. Musiken drar igång och vi börjar alla stampa taktfast på stället. Övningarna avlöser varandra och efter halvlek får vi springa runt ett varv i lokalen. Det är nu jag ser en ljusglimt i de tre männens ögon. Skoltiden med skeppsbrott i gymnastiksalen är tillbaka. Det är som att lägga i en överväxel. Alla tre tar yttersväng och jag nästan hör hur de räknar högt hur många damer de hinner varva. De korta fladderbyxorna står rakt ut och de får något vilt i blicken.

   Tillbaka till min pannbandsgranne och nu börjar magövningarna. Inga avancerade men jag känner bestämt att jag jobbar mera med nacken än med magmusklerna. Inte så konstigt, de finns ju inte. Rulla över på rygg, cykla i luften, pressa svanken mot golvet. Upp på alla fyra och sträcka ut  kroppen diagonalt. Avsluta med armhävningar. Upp och hoppa!  Nu ska vi göra  någon form av twist där fötterna först är ihop och sedan twistar vi dem längre och längre ut. Whooops, jag ska visst träna knipövningar också… Slänger en avundsjuk blick på de tre skeppsbrottsmännen som t.o.m. skulle kunna hoppa svikthopp helt obehindrat. På fredag blir det indoorwalking.

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve