Trendspaning på vår Formex 2014

Jag börjar min spaning med att lyssna på Jan Rundgren, designer och trendexpert. På 30 snabba minuter går han igenom de fyra trenderna som kallas Daydream, Indian summer, Deep flow och Down to earth. Jag antecknar så gott det går på mina lösa pappersark samtidigt som jag balanserar en vek pappmugg med skollhett te.

Det strama, avskalde vita lättas upp med färgklickar. Av trasmattor syr vi sittpuffar. Sofforna får gärna vara nedsuttna och i patinerat läder. Det vackra men lite bångstyriga linnetyget är numera färdigskrynklat redan då jag köper det. Hurra! ”Dirty lienen”, som det kallas. Photoprint på kuddar, gärna med djurmotiv. Mycket vintage från 40 och 50 tal. Mixa gärna glasen vid dukningen. Grått i olika nyanser. Och så mässing. Mässing har gått upp 20%. Mixa gärna grått med mässing.

Eftersom jag är väldigt svag för den industriella, lite rostiga och avskalade stilen så börjar jag med ett besök hos Basic Trading www.basictrading.se och hittar en favoritbyrå gjord av fönsterluckor och färgglada lådor. Samma stil finner jag på en trädgårdsstol hos Mr.Fredrik från Enköping. Både bord och stolar är tillverkat i återanvänd teak. www.mrfredrik.se. Långt ifrån rostigt är det i Lena Larssons monter www.designlenalarsson.se. Vackra pastelltavlor och små muggar med hjärtan på. Perfekt till Alla Hjärtans Dag. En rolig idé fick jag i en monter där man gjort ett soffbord av renslipade lastpallar och  placerat en gammal spegel som toppskiva.

Foto: Jeanette Strömbäck (collage) och Elisabeth Sjöberg Strand

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve