Jordgubbssnaps och loppisfynd

Efter mitt inlägg om sura körsbär fick jag ett recept från Inkan Samson på hennes jordgubbssnaps.
Kanske inte så mycket jordgubbar kvar nu men komihåg detta recept till nästa sommar.

Inkans jordgubbssnaps.
½ l brännvin
½ l söta, mogna jordgubbar
1 tsk socker
lite limesaft
Mosa jordgubbarna lätt
Blanda med brännvin, socker och lime
Låt dra i 2-3 dygn
Sila
Skål!

Det finns en by som heter By och ligger inte så långt ifrån Avesta. Där ordnar man varje år under sista veckan i juli något som kallas Slånkvicku (www.slankvicku.se). Massor av aktiviteter under en hel vecka och min favoritdag är klart måndagen med storloppis. Årets fynd blev två stora glasburkar/konserveringsburkar (fem liters) som jag kommer att lägga vita stenar i och sedan ställa ett stort blockljus i mitten. Perfekta sommarlyktor i trädgården och i lusthuset. Glasburkarna fick jag för 40 kr/st.
Fynd nummer två bestod av fyra väggvaser i grönt. Vad ska du med väggvaser till, frågar den som inte är samlare. Om jag säger att jag redan har 24 stycken så behöver jag kanske inte förklara så mycket… De är väldigt vackra mot den gamla timmerväggen och bildar en egen tavla.  Ja, och så blev det ännu en lergök till midsommaraftonens lergöksorkester.
Efter loppis åkte vi till Jäderholms och träffade Teddy och Gerhard, två härliga personligheter som driver Jäderholms Bed & Breakfast, serverar en dignande kakbuffé och har kurser i geologi och fotografi (www.jaderholms.com).På hemvägen passade vi på att förse oss med en enormt stor hängpetunia, basilika och stora squachplantor hos Kristina på Jultorpet (www.jultorpet.se). Hur vi lyckades få in allt i bilen är ständigt en gåta och idag var det extra tur att Shimba fått stanna hemma.

Kommentarer är avstängda.

Senaste kommentarer

    webbdesign Primaleve